BEBLOED KINDERONDERGOED

Gepubliceerd op 31 augustus 2018 om 10:04

Bebloed kinderondergoed: stichting tegen misbruik heeft forse kritiek op politieonderzoek

De Stichting Strijd Tegen Misbruik heeft forse kritiek op het politieonderzoek naar het bebloede kinderondergoed dat langs de A28 bij Hattemerbroek werd gevonden. Voorzitter Marcel Jeninga vindt dat de politie erg nonchalant op de vondst reageert en refereert daarbij aan de geruchtmakende zedenzaak rond lustmoordenaar Geert B. uit Glanerbrug.

In die affaire bleek een wijkagent een onderbroekje, dat was gevonden in de woning van Geert B. simpelweg te hebben vernietigd. Daardoor was het in een later stadium onmogelijk het textiel te onderzoeken op eventueel bewijs.

Zoals gemeld had toevallige voorbijgangster Karin van Weeghel afgelopen weekeinde langs de autoweg A28 het met bloed besmeurde Barbie-ondergoed van een naar schatting vijf à zes jaar oud meisje gevonden. Ze sloeg alarm via Facebook en dat bericht werd duizenden keren gedeeld. Dat was voor Jeninga aanleiding contact met haar op te nemen.

Affaire-Geert B.

Marcel Jeninga van de Stichting Strijd Tegen Misbruik zegt diep geschokt te zijn. Hij en zijn vrouw richtten de stichting op nadat hun dochtertje jarenlang seksueel was misbruikt door hun buurman Geert B.

Lustmoord

Na DNA-onderzoek in deze zedenzaak kon vervolgens ook het cold case-onderzoek in de moord op Semiha Metin worden opgelost. Het 8-jarige meisje uit Deventer was in 1991 gewurgd. Geert B., die in 2009 werd aangehouden, werd uiteindelijk veroordeeld tot 15 jaar celstraf en tbs voor onder meer de lustmoord en de ontucht met zijn buurmeisje. Het slachtoffertje werd tot haar derde levensjaar meermalen seksueel misbruikt.

Als het gaat om het nu gevonden bebloede kinderondergoed zegt voorzitter Jeninga ervan overtuigd te zijn dat er sprake is van een misdrijf: “Alles wijst in die richting. Hoe komt dat bloed er anders terecht?”

Serieus onderzoek

De politie laat weten niet van een misdrijf uit te gaan. Ze wijst de kritiek van de hand en zegt de zaak wel degelijk serieus te nemen. Tegelijk meldt de politie weinig uit te kunnen richten en zegt voor verder onderzoek afhankelijk te zijn van nieuwe aanknopingspunten.

Een politiewoordvoerster liet aanvankelijk weten dat het onderzoek was stopgezet omdat een oproep voor tips geen nieuwe aanwijzingen vanuit het publiek heeft opgeleverd, maar komt daar nu op terug. Het bebloede ondergoed is volgens de zegsvrouw namelijk nog wel in onderzoek bij de afdeling forensisch onderzoek.

Onthutst

Voorzitter Marcel Jeninga zegt onthutst te zijn: “Zelf hebben we binnen de kortste keren uit weten te vinden dat dit kinderondergoed twee weken geleden in de folder stond van een grote winkelketen. Ik verkeerde in de veronderstelling dat de politie rond de blunders met het kinderondergoed in de affaire rond ons dochtertje haar lessen wel had geleerd. Maar daar stel ik nu toch grote vraagtekens bij.”

Alles uit de kast

Hij zegt daarom alsnog contact te zullen zoeken met het rechercheteam dat zich met dit onderzoek bezighoudt: “Waarbij ik er nadrukkelijk op zal aandringen dat ze echt alles uit de kast zullen halen om uit te vinden wat hier is gebeurd. Want mocht er toch een misdrijf in het spel blijken: we hebben het hier wel over het leven van een heel jong kind.”

Lees ook: Bebloed kinderondergoed gevonden langs de A28

Bron: RTV Oost


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.