BEBLOED KINDERONDERGOED GEVONDEN A28

Gepubliceerd op 31 augustus 2018 om 10:04

Bebloed kinderondergoed gevonden langs de A28: ‘Dit is niet pluis’

De vondst van bebloed kinderondergoed langs de A28 bij Hattemerbroek gaat momenteel Facebook over. De oproep van de vindster om alert te zijn is inmiddels duizenden keren gedeeld: “Een kind mag niet met zo’n geheim worden opgezadeld.”

Karin van Weeghel krijgt weer kippenvel en ‘was in de benen’ als ze terugdenkt aan haar vondst, vertelt ze dinsdag desgevraagd aan RTV Oost. “Het neemt me al twee dagen volledig in beslag. Ik hoop zo dat er een andere verklaring is dan wat ik vermoed.”

Weggemoffeld langs het talud

De bewuste vondst doet ze zondagavond. Van Weeghel staat op het viaduct over de A28 om te kijken naar de uittocht van het jaarlijkse Truckstar Festival in Assen. Haar zoons vinden die colonne van toeterende vrachtwagens fantastisch.

Ze trekt zich even terug om een telefoontje te plegen wanneer ze, weggemoffeld langs het talud van de Middeldijk, een setje Barbie-ondergoed met bloedvlekken erin vindt. “Aan de maat te zien van een meisje van een jaar of vijf, zes.”

‘Geen misdrijf’

Van Weeghel alarmeert de politie, die de vondst veilig stelt en sporenonderzoek doet. Daar komt verder niets uit, laat een woordvoerder weten: “Wij kunnen er ook niet veel mee. Wij zijn afhankelijk van informatie van buiten, dus alle tips zijn welkom.”

De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Stil verdriet

Van Weeghel heeft er een naar gevoel bij, waardoor ze besluit om haar verhaal tóch te delen op Facebook. “Ik ben niet sensatiebelust, zie mijn oproep eerder als een schreeuw om hulp. Dit is niet pluis. Ik heb zelf kinderen en dit zijn geen bloedvlekken die je krijgt na een valpartij.”

Ze wil als moeder alles doen wat in haar macht ligt. In dit geval dus proberen ouders alert te maken. “Denk na of er iets vreemds is gebeurd dit weekend. Wees scherp op afwijkend gedrag van je dochter, check op verwondingen. Zorg dat ze niet met zo’n geheim opgezadeld raakt.”

Want dat is uiteindelijk haar belangrijkste drijfveer: “Ik wil voorkomen dit een stil verdriet wordt. Dat een klein meisje, dat zichzelf niet kan beschermen, iets vreselijks is overkomen en dat haar hele leven met zich mee blijft dragen.”

Heeft u tips? U kunt ze doorgeven aan de politie via 0900-8844.

Bron: RTV Oost


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.