KINDERKAMER EN SEKSSPULLEN GEVONDEN BIJ PEDOVERDACHTE

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 11:13

Kinderkamer en seksspullen gevonden bij pedoverdachte, voorarrest verlengd

Bij een inval in januari dit jaar, bij een 32-jarige Hengeloër die wordt verdacht van pedoseksuele activiteiten, is een compleet ingerichte kinderkamer gevonden en werden seksspullen, kinderkleding en kinderspeelgoed ontdekt. Dat maakte het OM vanmorgen bekend. In de middag verlengde de rechtbank het voorarrest met drie maanden.

 

De Hengeloër wordt ook verdacht van het maken van seksueel getinte foto’s en films van een zesjarig kind. Na een onderbreking verlengde de rechtbank het voorarrest voor een periode van drie maanden. De verdachte woont in Hengelo samen met zijn partner, Marthijn Uittenbogaard, voormalig voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Uittenbogaard is geen verdachte in deze zaak.

Rugzak met spenen en luiers

De politie vond bij de inval ook een rugzak met onder meer tie-wraps, condooms, glijmiddel, spenen, luiers en kinderondergoed. Daarnaast vond justitie ook een ruimte waarin een fotolamp werd gevonden, een aantal matrassen en een doos met kunstpenissen. Al deze attributen worden, volgens het OM, gebruikt voor het “begaan van een misdrijf”. Op het misdrijf staat een minimale celstraf van acht jaar, meldt de officier van justitie.

Video

Uittenbogaard verspreidde begin april nog een video waarmee hij, door middel van een rondleiding door het huis, de onschuld van zijn vriend wilde aantonen. Zijn vriend had alleen een mes en tie rips in zijn bezit, alsmede ‘een filmpje waarop een kind spontaan z’n kont laat zien’, zei hij destijds tegen deze krant.

De inval in de woning was volgens Uittenbogaard eigenlijk bedoeld om hem ‘te pakken’. De zoeking werd namelijk gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er werd nog op drie andere woonadressen – in Arnhem, Haarlem en Lelystad – gezocht naar bewijsmateriaal. In Haarlem werd een 76-jarige man aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno. Ook deze man moest vanochtend voorkomen.

Bron: AD


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.