ARRESTATIES BIJ BESTUURSLID PEDOCLUB MARTIJN

Gepubliceerd op 21 januari 2020 om 10:57

Arrestatie bij inval in woning bestuurslid pedoclub Martijn in Hengelo

De politie heeft dinsdagmiddag in Hengelo een inval gedaan in de woning van Marthijn U., voormalig voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Daarbij is een 32-jarige man aangehouden wegens ‘voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen’, zo meldt het Openbaar Ministerie.
De inval werd gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er werd nog op drie andere woonadressen – in Arnhem, Haarlem en Lelystad – gezocht naar bewijsmateriaal. In Haarlem werd een 75-jarige man aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno.

Aangifte

In juni 2019 is er door de Hengelose jurist Yme Drost aangifte gedaan van voortzetting van de in 2014 verboden pedofielenvereniging door voormalig bestuurders. Bewoner Marthijn U. (47) van het huis in Hengelo waar de politie binnen viel, is één van de twee ex-bestuursleden van Martijn waartegen de aangifte is gericht.

U. zou op internet volop actief zijn met zaken die tot kindermisbruik zijn te herleiden. Drost deed aangifte namens de Enschede zetelende ‘Stichting Strijd Tegen Misbruik’. Marthijn U. werd dinsdag echter niét aangehouden. „Voor verdenking op voortzetting is geen voorlopige hechtenis mogelijk. Dat kan alleen voor zaken waar meer dan vier jaar op staat. Op verboden voortzetting staat maximaal een jaar”, aldus Drost.

Goederen in beslag genomen

Bij de doorzoekingen is verder beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en digitale gegevensdragers, zoals ook usb-sticks. Er waren zowel geüniformeerde agenten als  rechercheurs ter plaatse. Het woonhuis van de voormalig voorzitter van de omstreden pedofielenclub in Hengelo werd met een stormram betreden.

Voordeur open gebeukt

Omwonenden zagen de later aangehouden 32-jarige de overgordijnen sluiten, nadat de voordeur was opengebeukt. Of de man had geweigerd de deur te openen of dat hij daar niet snel genoeg mee was, is niet duidelijk. Het huis van Marthijn U. hangt vol met camera’s, na eerdere incidenten waarbij zijn huis bekogeld werd. Ook zijn de ramen van de woning afgeplakt met plastic, zodat binnenkijken niet mogelijk is. De vele camera’s aan de buitenkant zijn afgeplakt door de politie.

‘Er zijn kinderen achter de woning gezien”

Eén van de buren die vanaf de overkant van de straat ziet hoe rechercheurs met blauwe plastic handschoenen de woning in het uit lopen, zegt dat er ook kinderen achter de woning zijn gezien bij U. en dat dit meteen is gemeld bij de politie. „Maar dat is al wel een week geleden.” Contact met U. hebben de buren niet. „O nee, o nee”, klinkt het bijna verontwaardigd. „Wij hebben kleinkinderen. Die hebben we voor hem gewaarschuwd.”

Dan wordt er een auto half op de stoep geparkeerd. Een jonge vrouw komt met een kind op de arm aangesneld. „Om hem moesten wij tien jaar geleden verhuizen”, zegt ze geëmotioneerd, terwijl ze naar de woning van U. wijst. „Ik woonde met mijn ouders naast hem en zijn vriend. Toen bekend werd dat hij pedofiel was, konden we daar niet met zes pleegkinderen blijven wonen. Wij moesten weg, hij kon blijven”, zegt ze met trillende stem.

‘Martijn verheerlijkte seks met kinderen’

De Hoge Raad verbood Martijn in 2014, omdat de vereniging ‘de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert, dergelijke contacten zelfs verheerlijkt en haar opvattingen ook propageert’.

Bron: Tubantia


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.