DE NACHTMERRIE NA HET MISBRUIK

Gepubliceerd op 13 mei 2014 om 10:04

De nachtmerrie na het misbruik

Het dochtertje van Priscilla en Marcel wordt vanaf haar eerste levensjaar tot haar derde misbruikt door de buurman. Het verhaal van de ouders voor wie de nachtmerrie pas begint na de verschrikkelijke ontdekking van het misbruik.

Na de ontdekking ligt hun leven in puin. Nu, vijf jaar later, worstelt hun jonge dochtertje met de gevolgen. En het gezin is verhuisd om te ontsnappen aan de plek waar de traumatische gebeurtenissen plaatsvonden. Vader Marcel verliest zijn baan omdat hij daar niet meer goed kan functioneren.

Toe aan rust

De laatste 5 jaar waren enorm hectisch, we hebben amper de tijd gehad om alles te verwerken. Maar als het nodig is, vecht ik door, voor mijn meisje. Wat ik haar het allerliefst had willen geven, een veilige jeugd, maar dat is haar in ons eigen huis ontnomen. Deze club is nu verboden, is het minste wat ik voor haar kan doen.”

Marcel en Priscilla hebben vanaf 18 april 2014 Strijd Tegen Misbruik (STM) opgericht voor slachtoffers. Omdat wij ook slachtoffers zijn, en niet worden erkend door de wet, en dus geen schade kunnen verhalen op de dader. Wij hebben ons hier hard voor gemaakt, en hebben veel mensen aangesproken uit de Tweede kamer in Den Haag. Kamerleden van de grotere partijen van Nederland staan achter ons.

Zoals:

Madeleine van Toorenburg CDA
Art van der Steur VVD
Jeroen Recourt PvdA

In Dit is de Dag Reportage vertellen de ouders over de ontdekking van het misbruik maar vooral ook over de nachtmerrie die daarop volgt. Als ouders van een misbruikt kind voelen ze zich volledig in de steek gelaten. In Dit is de Dag Reportage daarom ook aandacht voor de juridische positie van ouders wiens kind is misbruikt. Kunnen zij ook als slachtoffer aangemerkt worden en zo beter geholpen worden met de ingrijpende gevolgen van zo’n traumatische gebeurtenis?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.