🎬 Ik Weet Je Wachtwoord: een Videoland Original

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 16:49

Daniël Verlaan maakt serie over online criminaliteit

 

Binnenkort is onze voorzitter en oprichter Marcel Jeninga in deze documentaire te zien!.

Ik Weet Je Wachtwoord: een Videoland Original

Een driedelige documentaire over de duistere kant van het internet is vanaf 12 oktober te zien op RTL's Videoland

 

Journalist Daniël Verlaan (33) duikt voor Videoland in de wereld van onlinecriminaliteit. De driedelige documentaire 'Ik Weet Je Wachtwoord' is vanaf 12 oktober te zien, meldt de Nederlandse streamingsdienst dinsdag.

 

"Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt"

 

"In deze documentaire duik ik in de wereld van ransomware-criminelen, infiltreren we in verschillende Telegram-groepen om onlineshamers te confronteren en laat ik zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen", zegt Daniël, die eerder al een boek schreef met dezelfde titel als de docuserie. "Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt waar iedereen vroeg of laat mee te maken kan krijgen."

 

Daniël werkt als journalist voor RTL Nieuws en schuift in die rol geregeld in talkshows aan als deskundige op het gebied van cybercrime. Daniël won verschillende prijzen, waaronder de journalistieke prijs De Loep voor zijn undercoveronderzoek naar een groot wraakpornonetwerk.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.